ȘI DACĂ AI ȘTI – un proiect al Asociației Române de Educație în Alergii (AREA)

Ziua Mondială a Dermatitei Atopice are loc în fiecare an în data de 14 Septembrie și este marcată la nivel mondial de evenimente care au ca scop conștientizarea uriașului impact pe care această afecțiune îl are asupra calității vieții pacienților și familiilor lor.

Asociația Română de Educație în Alergii(AREA), organizație afiliată IAPDO, se alătură ca în fiecare an evenimentului printr-o campanie integrată de acțiuni educative dedicate pacienților și publicului larg. Partener al acestui proiect este Asociația Din Grijă pentru Copii și împreună am plănuit evenimentele de anul acesta.

Perioadă de desfășurare

Campania ”Și dacă ai ști?” se va desfășura în perioada 1-30 septembrie, perioadă pe care o declarăm ”Luna conștientizării Dermatitei atopice” și își propune următoarele evenimente:

CONGRESUL PACIENȚILOR ATOPICI

Evenimentul va avea loc în data de 23 septembrie la Hotel Hilton Garden Inn. Vom îmbina explicațile teoretice aplicate cu demonstrații practice de îngrijire a pielii dar și cu un atelier de consiliere și suport psihologic. Publicul va fi constituit din pacienți dar și jurnaliști, influenceri, persoane interesate etc.

film de conștientizare ”Și dacă ai ști?”

Realizăm un film în care pacienți, părinți, medici, nutriționiști, public larg, influenceri, să își transmită gândurile, emoțiile, cunoștințele, pentru a putea comunica mai bine și a facilita atât cunoașterea bolii cât și integrarea pacienților atopici. Acest film va rula integral în 14 septembrie, pe rețelele sociale.

sub #dermatita atopica #dacaisti

Pe rețelele sociale vom transmite toată luna mesajele scrise (tip postcard, modelul furnizat de IAPDO) ale pacienților, medicilor, publicului. Comunitățile noastre virtuale, AREA, KUBIK, Școala Atopiei, Dermatita atopică- 100 de întrebări și răspunsuri, au în prezent zeci de mii de urmăritori.

De ce să deveniți partener?

Asociația Română de Educație în Alergii are deja o tradiție de 5 ani în organizarea evenimentelor de conștientizare a afecțiunilor de tip alergic la nivel local, prin participarea la Ziua Mondială a Astmului cât și la Săptămâna Mondială a Alergiei și bineînțeles la Ziua Mondială a Dermatitei Atopice, inițiativele noastre online atingând câteva sute de mii de persoane de la lansare până în prezent.

Vă invităm să vă alăturați în dezvoltarea și susținerea unei rețele active care pledează pentru conștientizarea și educația în gestionarea Dermatitei Atopice. Împreună vom continua să construim o comunitate puternică și activă, capitalizând succesul edițiilor anterioare, vom crește conectivitatea și vom amplifica vocile a milioane de persoane afectate. .

Contact: contact@educatie-alergii.ro 

Related Posts

Despre autor