Concurs de Rezidentiat 2022

Ministerul Sănătății împreună cu cele șase Universități de Medicină și Farmacie au organizat duminică, 20 noiembrie 2022, concursul național de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidați. Aceștia au concurat pentru un număr de 5.866 locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară și 511 locuri și posturi pentru domeniul farmacie.

Concursul s-a  desfășurat în șase centre universitare medicale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuiau rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Toate informațiile de interes public se regăsesc pe site-ul: rezidențiat.ms.ro

Depunerea contestatiilor

Candidații pot depune contestații până pe 21 noiembrie, ora 16:00. Contestațiile se depun la sediul comisiei locale de concurs anunțat pe site-ul universității de medicină și farmacie unde a fost susținut examenul de rezidențiat 2022, numai prin poștă electronică sau fax.

Nu pot fi depuse contestații pentru corectarea manuală a grilelor de la concursul de rezidențiat.

Contestațiile care sunt depuse după expirarea termenului stabilit de organizatori sau adresate altor instituții nu sunt luate în considerare, potrivit metodologiei de concurs la rezidențiat 2022.

Mediicii care devin rezidenţi pe locuri, incheie un contract cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat

Medicii, medicii dentişti/medicii stomatologi şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.

Conditii de eligibilitate

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs.

 

 

 

 

 

 

Link-uri utile:

https://www.umft.ro/wp-content/uploads/2022/11/Anunt-contestatii-rezidentiat-2022.pdf

 

Sursa:

https://www.ms.ro/2022/11/18/concursul-de-rezidentiat-2022-a-intrat-in-linie-dreapta/

https://www.kanald.ro/rezultate-rezidentiat-2022-cand-si-cum-pot-fi-depuse-contestatiile-la-rezultatele-concursului-de-admitere-in-rezidentiat-2022-20268858

 

Related Posts

Despre autor