„Există azi, în România, numeroși terapeuți și medici care utilizeză produse din portofoliul Hypernatura, deoarece rezultatele obținute cu acestea le-au confirmat studiile care stau la baza lor”ne aminteste Iuliana Vasilache, farmacist la Hypernatura

„Conceptul Hypernatura s-a născut și a crescut treptat, dintr-o constantă convingere că pentru menținerea sănătății, prevenirea îmbolnăvirilor dar și învingerea bolilor ar fi de preferat să apelăm mai întâi la soluții oferite de natură, inspirate din firescul naturii, soluții care să fie în același timp susținute și confirmate de studiile științifice. Experianța mi-a confirmat că atunci când se împletește puterea naturii cu știința se pot obține rezultate nebănuite” ne aminteste Iuliana Vasilache, farmacist la Hypernatura 

 1. Va rugam sa ne faceti cunoscuta «povestea brandului dvs.» din perspectiva stilului de viata sanatos, pe care il propuneti.

Timp de 20 de ani am avut propria farmacie, dar mi-am dorit mult ca,  pe langă medicamentele de sinteză, obligatorii în orice farmacie,  să ofer și să promovez remediile homeopate, naturopate și fitoterapice. Astfel,  farmacia noastră a devenit printre primele și cele mai cunoscute farmacii cu acest profil din orașul Iași.

Incă din timpul Facultății de Farmacie am simțit o chemare profundă, aproape obsedantă spre soluțiile și resursele naturale în lupta cu problemele de sănătate, fiind mai puțin atrasă, de medicamentele de sinteză, care sunt foarte utile dar care, cred eu,  ar trebui sa fie a doua linie de utilizare în multe situații.

De-a lungul timpului am participat la diverse conferințe și cursuri de specializare în domeniul fitoterapiei, homeopatiei, gemoterapiei, medicinei integrative, în dorința de a înțelege si de a cunoaște cât mai mult din aceste domenii.

Lumea științifică face progrese remarcabile în căutarea de soluții pentru bolile societății moderne, de aceea mi-am dorit ca rezultatele câtorva dintre aceste cercetări să devină accesbile și în țara noastră.

Așa ca în anul 2015 am importat pentru prima oară în România un produs inovator numit Salvestrol, distribuit inițial în propria farmacie și ulterior la nivel național.

Salvestrol este un complex de fitoextracte, fabricat în Noua Zeelandă,  ce acționează ca și citostatic naturist. Astăzi este folosit la nivel internațional în protocoalele anticancerigene integrative, inclusiv în asociere cu tratamentele oncologice clasice.

Pentru a mă dedica complet domeniului naturist, pentru a putea găsi și aduce în România un număr crescător de produse cu un efect terapeutic dovedit, care să acopere diverse deficiențe nutriționale și  afecțiuni ale lumii de azi, în anul 2018 am luat decizia, deloc ușoară, de a renunța la activitatea din  farmacie.

Acesta este și anul în care a luat naștere Hypernatura și website.ul omonim, hypernatura.com.

În anul 2019 am încheiat un parteneriat cu o companie din Țările de Jos pentru producerea unei game de produse lipozomale, cu tehnologie brevetată,  sub brand-ul Hypernatura.

Astfel firma Lipocelltech din Țările de Jos produce pentru compania noastră Gama Lipozomal Hypernatura, care include vitamine, minerale, extracte, nutrienți într-o formă ce le permite să fie absorbiți integral și rapid, atât la nivel intestinal, cât și celular.

Până în acest an, 2023, am reușit să aducem în România 4 game de suplimente  unice ca mod de acțiune și grad terapeutic din Noua Zeelandă, Țările de Jos, Spania și Germania, dar căutarea și studiul sunt continue.

 1. Care sunt atuurile care fac sa fiti luati in considerare, atunci cand un client vrea sa achitioneze produsul dvs?

I.V.: Înainte de a enumera ceea ce considerăm noi a fi atuurile noastre v-as relata  o discuție recentă cu una dintre clientele noastre ce se confrunta cu spasme oculare deranjante si foarte frecvente care se pare că erau o consecință a unei carențe de magneziu.

Evident că a încercat corectarea deficitului cu mai multe forme de magneziu dar problema nu s-a ameliorat. Soluția a fost administrarea formei lipozomale de magneziu Hypernatura care a stopat fenomenul intr-un interval de timp relativ scurt.

Am preferat să vă expun această scurtă relatare pentru a arată în mod concret că formele lipozomale Hypernatura asigură o absorbție eficientă a ingredientelor datorită tehnologiei de încapsulare a vitaminelor si mineralelor în vezicule lipozomale naturale.

Pe lăngă absorbția ridicată produsele noastre sunt ideale pentru a fi administrate de către vegani, vegetarieni, îndeplinesc standarde GMP, HACCP sau cum ne place nouă să spunem îndeplinesc sau urmeză Calea Naturii.

De asemenea, oferim un serviciu de consultanță specializată gratuită, atât telefonic cât și prin completarea unui formular pe website-ul nostru.

Ne bucurăm să ținem legătura cu clienții, în principal datorită faptului că rezultatele pe care le obțin cu produsele din portofoliul Hypernatura ne animă și ne dau încredere să ne continuăm misiunea asumată.

4.Aveti anumite produse specifice (cum este laptele fara lactoza, de exemplu) in domeniul dvs. de activitate ?

I.V.: În portofoliul Hypernatura.com nu deținem momentan produse alimentare precum laptele, ci doar suplimente alimentare. Toate produsele din portofoliul nostru sunt fără lactoză, gluten, amelioratori chimici, coloranți, arome sintetice, organisme modificate genetic.

5.Ati lansat campanie/campanii de educare a publicului ?

I.V.: În primul rând, având în vedere tipul de produse, ne-am dorit să le facem cunoscute specialiștilor din domeniul sănătății prin participarea la diferite congrese de profil. Ca urmare există azi, în România, numeroși terapeuți și medici care utilizeză produse din portofoliul Hypernatura, deoarece rezultatele obținute cu acestea le-au confirmat studiile care stau la baza lor.

Ultimul eveniment de acest gen a fost în luna mai 2023, când am avut marea bucurie și onoare de a participa, în calitate de expozanți, la cea de-a cincea ediție a Conferinței Naționale de Fitoterapie, desfășurată la Iași.

Am întâlnit mai mult de 300 de medici și farmaciști pasionați de domeniul fitoterapiei și de produse naturiste.

În acest context am avut oportunitatea să oferim detalii despre gamele și produsele noastre ce cuprinde atât detoxifiere intestinală, detoxifiere cerebrală, echilibrarea principalelor sisteme ale organismului, inclusiv sistemul gastrointestinal și microbiomul, cât și terapii adjuvante tratamentului oncologic.

La sfârșitul anului 2022, am fost invitată la o serie de interviuri video în cadrul emisiunii online “Dialoguri pentru sănătate” cu dna. Cecilia Caragea. A fost o experiență nouă, curprinzătoare și deosebită din multe puncte de vedere.

Alături de mine, la toate aceste evenimente, este colegul meu Silviu Stănculeț, terapeut specializat în multiple terapii complementare și consultant nutriție, care are o deosebită pasiune pentru natură, alimentație sănătoasă și studiul remediilor și terapiilor oferite de natură.

Tot în mediul online avem și un proiect în cadrul hypernatura.com, numit Jurnalul de Hypersănătate, despre care îl voi lăsa pe colegul meu să aștearnă câteva cuvinte.

Silviu Stănculeț: Ideea unui blog de conștientizare a oamenilor cu privire la anumite aspecte esențiale legate de sănătatea umană, despre care nu se discută suficient sau poate deloc în mass-media, a pornit încă din anul 2018, când Dumnezeu mi-a călăuzit pașii spre proiectul Hypernatura.com.

Astfel a apărut Jurnalul de Hypersănătate, pe care ne dorim, în continuare, să-l îmbogățim cu articole utile pentru fiecare om care se află în căutarea recăpătării sau menținerii sănătății sale.

6.Ati vrea sa va diversificati clientela ? Considerati ca activitatea de educare a publicului larg, v-ar putea ajuta in acest sens?

În societatea noastră tehnologizată, mulți dintre noi ducem o viață sedentară, stresantă, ne hrănim cu mâncare superaditivată, pesticizată, chimizată plină de corectori de gust, de culoare, săracă în nutrienți, respirăm un aer care în foarte multe zone este plin de particule de metale grele si poluanți, apelăm cu multă ușurință la medicamente când poate nu ar fi cazul,  cu alte cuvinte ducem o viață artificială departe de natură și de natural.

De aceea credem ca activitatea de educare a publicului larg ar ajuta să înțelegă, înainte de a se confrunta cu boala,  cât de important este să ai grijă de sănătate, că nu este o glumă carența nutrițională, nu este o glumă lipsa de activitate fizică, expunerea la stres constant  și alimentație procesată.

Toate acestea sunt cauzele unor afecțiuni pe care unii nu reușesc să le mai învingă.

Activitatea de educare a publicului larg pentru noi semnifică, în primul rând, posibilitatea oamenilor de a conștientiza aceste aspecte, de a avea disponibil un bagaj informațional cuprinzător și clar, un ghid suficient de precis pentru posibilitatea înfăptuirii alegerilor conștiente asupra sănătății și nutriției.

Dacă în acest proces publicul se îndreaptă către produsele noastre, putem doar să ne bucurăm, simțind că astfel am contribuit într-un mod direct la starea lor de sănătate.

7. Ati vrea sa adaugati altceva legat de brandul dvs. ? Orice va face placere sa ne prezentati.

Cea mai nouă gamă din portofoliul Hypernatura este formată din produse naturale bazate pe extracte concentrate și standardizate din ciuperci medicinale cultivate organic/ecologic în Spania. Firma producătoare, Hifas da Terra, se numără printre puținele companii de suplimente din lume care are în desfășurare studii clinice dublu-orb randomizate prin colaborare cu spitale și Universități din Spania.

Suntem încântați că reprezentăm acest brand pe piața românească de suplimente alimentare și că facem cunoscut lumii medicale  un nou concept,  dezvoltat de specialiștii de la Hifas da Terra, acela de micoterapie, de la grecescul micos = ciupercă, adică terapia cu ciuperci medicinale.

Standardele înalte de calitate faramceutică, gradul terapeutic si verificare efectelor prin studiile clinice  fac ca aceste extracte organice concentrate să asigure un nivel superior de încredere terapeuților și consumatorilor.

8. Cum ati convinge persoanele “indecise” sa duca o viata sanatoasa/sa adopte un stil de viata sanatos.

Fiecare om are propriul pas. Considerăm că adoptarea unui stil de viață sănătos este o alegere personală, care nu poate fi impusă sau indusă. Noi ne vom continua misiunea de promovare a unui stil de viață sănătos, a remediilor din natură, a terapiilor complementare, dar fiecare om își alege momentul.

Intr-adevăr mulți aleg schimbarea atunci când deja boala este bine instalată în corp.

O boală cronică evoluează, în general, în ani de zile, iar oamenii sunt neatenși la semnalele de alarmă pe care corpul le oferă.

Cu toate că trăim într-o eră cu acces facil la o bază informațională monumentală, alimentația majorității tinerilor este bogată în alimente procesate, zaharuri simple, uleiuri de proastă calitate, băuturi pline de chimicale, conservanți, aditivi, potențiatori și alte “plăceri” care adorm conștiința și se reflectă în evoluția lor fizică.

Bazele unei alimentații sănătoase ar trebui să fie sădite de către părinți și, ulterior, predate în școală, alături de elemente de dezvoltare personală. Astfel am avea șansa de a clădi generații sănătoase și inteligente, atât din punct de vedere fizic cât și psiho-emoțional.

9. Recomandari de alegeri sanatoase.

V.I. și S.S.: Așternem împreună câteva din alegerile sănătoase pe care le considerăm cu mare impact asupra sănătății întregului organism.

 1. Previne ca să nu fi nevoit să tratezi mai târziu. Asigură-ți o alimentație care să-ți poată hrăni celulele în profunzime. O astfel de dietă este formată din alimente preponderent vii, neprocesate termic. Alimentele vii aduc un aport de vitamine, minerale și enzime esențiale bunei funcționări celulare. Redu cantitatea de produse lactate, făinoase, cafea, nicotină, alcool, grăsimi și evită consumul de dulciuri și zahăr.
 2. Hidratare corespunzătoare. Este recomandată o cantitate de 30 ml per kg corp/zi. Apa se consumă cu 30 de minute înainte de masă sau la minim 1 oră și 30 minute după servirea mesei. Apa are atât rol de hidratare, cât și rol de detoxifiere. Apa băută în timpul mesei diluează sucul digestiv și determină maldigestie. Apa băută cu 30 minute înainte de masă va activa procesele digestive. Nu este recomandată apa băută rece și cu grabă.
 3. Fructele nu sunt desert. Există multe cazuri de steatoză hepatică (ficat gras) deoarece s-a înrădăcinat ideea că fructele, fiind dulci, se pot consuma ca și desert. Fructele se digeră mult mai repede decât alte alimente care se descompun într-un timp mai lung. Interacțiunea fructelor cu alte alimente mai greu digerabile va forma fermenți acizi deosebit de toxici pentru sănătate hepatică. Fructele se consumă întotdeauna cu 30 minute înainte de masă (inclusiv masa de fructe) și cu minim 2 ore după servirea unei mese.
 4. Detoxifiere periodică. Fiecare organ din corpul nostru se bucură și își ameliorează activitatea după ce este ajutat să se elibereze de toxinele celulare. În portofoliul Hypernatura ne bucurăm de prezența unor variate produse de detoxifiere, pentru diferite zone sau organe ale corpului, inclusiv pentru tractul gastrointestinal, ficat, rinichi și creier.
 5. Rugăciune și recunoștință. S-a demonstrat științific că starea de rugăciune și cea de recunoștință scad nivelul de stres, reduc nivelul de cortizol, îmbunătățesc stăpânirea de sine, concentrarea și nivelul de oxigen celular.
 6. Investigații medicale periodice, inclusiv a nivelului D3. Sunt foarte multe persoane care au un nivel redus al acestei vitamine și îl diagnostichează târziu, după ce se produc deja dezechilibre deosebit de mari în corp. Experții internaționali susțin că nivelul optim al vitaminei D este bine să fie menținut între 60 și 70 ng/ml.
 7. Mișcare fizică. Activitatea fizică moderată este o terapie în sine, mai ales atunci când se desfășoară în natură. Mișcarea fizică crește rezistența osoasă, stimulează memoria, îmbunătățește calitatea somnului, circulația sângelui și diminuează nivelul de stres.
 8. Aport zilnic de acizi grași esențiali Omega 3. Una dintre problemele mari ale alimentației moderne este cantitatea prea bogată de acizi grași Omega 6 în dieta zilnică. Raportul optim omega 3/omega 6 este 1/3, maxim 1/5. Un raport disproporționat, mai mare de 1/5 întreține o stare inflamatorie în corp, care poate contribui la dezvoltarea bolilor cardiovasculare și, inclusiv, a cancerului. Gama Lipozomal Hypernatura include singura formă de Omega 3 cu DHA și EPA de origine vegetală extrasă din alge marine.
 9. Postul intermitent. O pauză de 12 sau 15 ore între ultima masă din zi și prima masă din ziua următoare, de 2-3 ori pe săptămână generează posibilitatea de reechilibrare a metabolismului și de eliminare a deșeurilor celulare.
 10. Odihna de calitate. Încheiem prin a sublinia importanța și necesitatea odihnei pentru sănătatea întregului corp. Corpul se regenerează în timpul somnului și tot atunci este singurul interval în care creierul se poate detoxifia. Pentru odihnă adecvată se recomandă între 6 și 8 ore fără întrerupere și să nu se consume alimente cu 4 până la 5 ore înainte de ora culcării.

Coordonate de contact :

Call center Hypernatura: 0754.045.411, contact@hypernatura.com

Contact distribuție B2B: 0754.045.411, office@hyperfarm.ro

Related Posts

Despre autor