Classix in Art 2023 si bursele pentru masterclass-uri Classix in Art destinate tinerilor muzicieni din Romania
Asociatia Industrii Creative, organizator al Classix Festival, cu sprijinul partenerului principal, Kaufland Romania, lanseaza programul Classix in Art 2023 si bursele pentru masterclass-uri Classix in Art destinate tinerilor muzicieni din Romania.
63 de sesiuni de masterclass pentru 8 specializari diferite sustinute de 14 muzicieni din Regatul Unit al Marii Britanii, Coreea de Sud, Danemarca, Olanda, Spania, Israel, Finlanda, Polonia, Elvetia si Romania vor facilita perfectionarea a 63 de studenti si proaspat absolventi ai universitatilor si liceelor cu profil muzical din Romania. Participarea la aceste sesiuni se face pe baza de inscriere online, in limita locurilor disponibile si in baza evaluarii video-urilor anexate, realizata de o comisie de specialisti in domeniile de aplicare.
Programul sesiunilor
Sesiunile se vor desfasura la Iasi in datele 27 februarie, 28 februarie si 2 martie. Profesorii si artistii invitati sa le sustina sunt: Tim Crawford (Regatul Unit al Marii Britanii) – vioara, Kerstin Thiele (Danemarca) – flaut, Joke Wijma (Tarile de Jos) – corn, Ron Chen-Zion (Israel) – clarinet, Antti Salovaara (Finlanda) – fagot, Pau Codina Masferrer (Spania) – violoncel, Hyeyoon Park (Coreea) – vioara, Stefan Diaconu (Romania / Danemarca) – flaut, Michel Camille (Regatul Unit al Marii Britanii) – viola, Grace Jee Eun Oh (Coreea / UK) – pian, Wen-Sinn Yang (Elvetia / Germania) – violoncel, Maria Slawek (Polonia) – vioara, Cristian Andris (Romania / Elvetia) – viola si Piotr Salajczyk (Polonia) – pian.
Masterclass-urile se vor desfasura in limba engleza, la Casa Bals (Str. Cuza Voda nr. 29, Iasi) si la Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” (Str. Costache Negruzzi 7-9, Iasi).
Eligibilitate
Sunt eligibili pentru selectia ca participanti activi elevii si studentii inrolati in invatamantul preuniversitar / universitar vocational de stat / privat din Romania si absolventi ai institutiilor de profil cu finalizarea studiilor nu inainte de anul academic 2019 – 2020.
Termenul limita de inscrieri este 4 februarie 2023, iar anuntul selectiei participantilor la cursuri se va face pe data de 6 februarie. Aplicatiile se primesc pe: https://classixfestival.ro/classix-in-art/ Participantilor activi selectati li se va asigura cazarea si diurna in Iasi pe perioada desfasurarii masterclass-urilor, precum si decontarea transportului pe teritoriul national. Participarea pasiva la sesiuni va fi posibila in limita locurilor disponibile.
Organizarea masterclass-urilor este posibila cu sprijinul partenerului principal al festivalului, Kaufland Romania, precum si a partenerilor culturali: Institutul Polonez Bucuresti, Centrul Cultural German Iasi, Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi.
Classix Festival – Editia a patra
Cea de-a patra editie a Classix Festival va avea loc in perioada 26 februarie – 4 martie 2023, reunind peste 70 de personalitati internationale ale muzicii clasice din 18 tari la Iasi. Concertele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Classix Festival si a partenerilor.
Biletele si abonamentele la festival pot fi achizitionate online si de pe site-ul festivalului.
Organizatori: Asociatia Industrii Creative, Showberry
Partener principal: Kaufland Romania
Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, avand drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea in viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.
Showberry, membru AROC (Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale), este un startup castigator al programului Investeste in oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a Romaniei. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.
Sursa: edpost.ro