Cartea ,,PHOENIX. HAR/JAR” a urcat rapid pe locul 1 în topul preferințelor cititorilor

Cartea „Phoenix. Har/Jar”, după doar trei zile de la lansare a urcat pe locul 1 în topul preferințelor cititorilor și fanilor fenomenului Phoenix

Cartea „Phoenix. Har/Jar” este disponibilă pentru comenzi online pe site-ul editurii www.eIntegral.ro și în curând va putea fi achiziționată din majoritatea librăriilor online și offline din țară. După doar trei zile de la lansare a urcat pe locul 1 în topul preferințelor cititorilor și fanilor fenomenului Phoenix.

„Phoenix. Har/Jar” a fost lansată la Târgul de carte Gaudeamus RADIO ROMÂNIA pe 8 decembrie 2022. La eveniment au participat: Mircea Baniciu, membru al trupei Phoenix, textierul Andrei Ujică, Costel Postolache directorul Editurii Integral, regizorul Cornel Mihalache, producătorul TV Claudia Nedelcu Duca, Andrei Galiță cercetător CNSAS, precum şi alţi invitaţi de seamă.

Mircea Baniciu a declarat în exclusivitate pentru Comentator.ro, unul dintre partenerii media ai proiectului, imediat după lansare:

,,Cartea este un moment… poate dintre cele mai adevărate despre Phoenix și despre ce a însemnat cu adevărat ideea aceasta care continuă să existe și continuă să facă vâlvă.”

Lansarea cărţii „Phoenix. Har/Jar” marchează împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea trupei ce avea să se numească Phoenix

Filmul și cartea reunesc membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 şi punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent.

Cartea permite cititorilor să afle dintr-o perspectivă profundă întâmplările tainice prin care artiştii trupei au trecut înainte de a pleca din ţară, relaţia cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România şi cum au reuşit s-o facă, dar şi viața pe care au dus-o peste hotare înainte şi după Revoluția din ’89.

Lansarea cărţii „Phoenix. Har/Jar” marchează împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea trupei ce avea să se numească Phoenix şi să scrie istorie în muzica românească.  Cartea dublează documentarul „Phoenix. Har/Jar”, realizat în exclusivitate de Casa de Producţie a TVR.

Cartea „Phoenix. Har/Jar” cuprinde nterviuri şi inserturi grafice din Arhivele Securităţii, deţinute de CNSAS

Cartea „Phoenix. Har/Jar” cuprinde 21 interviuri şi 80 de pagini de inserturi grafice din Arhivele Securităţii, deţinute de CNSAS. Textele prezentate în carte conțin transcrierea integrală a interviurilor realizate de Cornel Mihalache şi Claudia Nedelcu Duca în studiourile TVR şi în alte locații din țară şi străinătate.

La sfârșitul fiecărui interviu sunt inserate QR-uri care, prin scanare cu un smartphone, deschid direct documente video, conținând fragmente inedite din interviurile realizate, dar neincluse în filmul realizat de TVR.

În prezent, nimeni nu știe dacă va avea loc un concert Phoenix 60 sau dacă membrii generației de platină se vor mai reuni vreodată, dar, în această carte, ei sunt împreună pentru totdeauna

Phoenix Har/Jareste o ,,carte inteligentă” (smartbook™), care face legătura instant între volumul tipărit și mediul online. În paralel cu lectura unei cărți unice, folosind smartphone-ul și o aplicație gratuită de scanare a codurilor QR, puteți vedea – pe telefon sau pe un smartTV – materiale video inedite, care amplifică exponențial conținutul lucrării. Un concept editorial original marca Integral™.

Editura Integral a dedicat formației Phoenix o întreagă colecție, cărțile putând fi comandate online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare oriunde în lume.

 

Sursa: www.eIntegral.ro

Related Posts

Despre autor